دقیقه

نسل Z: قدم گذاشتن به سوی استقلال مالی

نسل Z: قدم گذاشتن به سوی استقلال مالی
26 شهریور 1403

نسل Z که معمولاً بین اواسط دهه 1990 و اوایل دهه 2010 متولد شده اند، به سرعت در حال تبدیل شدن به یک نیروی مهم در اقتصاد و نیروی کار است. با شروع ورود این گروه به بزرگسالی، آنها در حال برداشتن گام هایی به سمت استقلال مالی و تصمیم گیری های مهم در مورد مدیریت پول خود هستند. برخلاف نسل‌های قبلی، نسل Z در دوران عدم اطمینان اقتصادی و تغییرات سریع تکنولوژیکی وارد نیروی کار می‌شود که نگرش و عادات آن‌ها را نسبت به پول و امور مالی شکل داده است.

نسل Z قدم گذاشتن به سوی استقلال مالی

نسل Z قدم گذاشتن به سوی استقلال مالی

با دسترسی به اطلاعات و فناوری بیشتر از هر زمان دیگری، نسل Z نسبت به نسل های قبلی در همان سن از نظر مالی آگاه تر و توانمندتر است. آنها بیشتر به دنبال اطلاعات آنلاین هستند و به جای اتکا به موسسات مالی سنتی، بر اساس تحقیقات و شهود خود تصمیم می گیرند.

این گروه همچنین از نظر چشم انداز متنوع تر و جهانی تر است و تاکید زیادی بر مسئولیت اجتماعی و پایداری زیست محیطی در انتخاب های مالی خود دارد. با تبدیل شدن نسل Z به بخش بزرگ‌تری از نیروی کار و پایگاه مصرف‌کننده، انتظار می‌رود عادات و ترجیحات مالی منحصربه‌فرد آن‌ها تأثیر قابل‌توجهی بر اقتصاد و صنعت مالی داشته باشد.


نسل Z: قدم گذاشتن به سوی استقلال مالی

  • تنها 31 درصد از نسل Z ها از توضیح نحوه عملکرد بازار سهام برای دوستان خود مطمئن هستند، علیرغم اینکه 54 درصد آنها نوعی سرمایه گذاری دارند.
  • حدود یک چهارم از نسل Zها صاحب ارزهای دیجیتال و سهام هستند و از هر 10 یک نفر NFT دارد.
  • در حالی که نسل های نسل Z در مورد مصرف و پس انداز اطمینان دارد، تقریباً یک سوم آنها فقط دانش مبتدی از مبانی مالی مانند مالیات و مدیریت بدهی دارند.
  • نسل های نسل Z با درآمد بیش از 50000 دلار در مقایسه با کسانی که کمتر از 50000 دلار (39٪) درآمد دارند به احتمال زیاد به دانش مالی خود اطمینان دارند (57%).
  • 44 درصد از نسل Z که سرمایه گذاری نمی کنند دلیل آن را نمی دانند که از کجا شروع کنند.

زکریا شفر به عنوان یک مشاور مالی 23 ساله در Ascent Personal Finance، متخصص در مشاوره به سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال هزاره و نسل Z، تأکید می کند که این جمعیت شناسی ممکن است درک کلی از امور مالی داشته باشد، اما فاقد دانش عمیق در این زمینه است.

به عنوان مثال، مگان رینزو، یک دانشجوی 20 ساله کالج سینا که در حال تحصیل در رشته مالی است را در نظر بگیرید. او با پشتکار مخارج و پس انداز خود را با استفاده از یک اپلیکیشن موبایل پیگیری می کند. او علیرغم دوره های تحصیلی خود در امور مالی و درک ارزش سهام، سرمایه گذاری را با توجه به وضعیت مالی فعلی خود بسیار پیچیده و خطرناک می داند.

به طور خلاصه، وضعیت مالی افراد نسل Z بالای 18 سال ترکیبی پیچیده از دانش و دلهره است.


پشتوانه مالی نسل Z

اعضای نسل Z که در نظرسنجی سواد مالی 2022 Investopedia شرکت کردند به خوبی از دانش مالی محدود خود آگاه هستند و می دانند که تا رسیدن به استقلال مالی راه طولانی در پیش دارند. علیرغم انبوهی از اطلاعات موجود از طریق پلتفرم هایی مانند یوتیوب، پادکست ها، تیک تاک و مقالات خبری سنتی، تنها 46 درصد از نسل Z نسبت به دانش مالی خود اطمینان دارند که درصد کمتری نسبت به سایر گروه های نسل مورد بررسی است.

به گفته رینزو، یکی از اعضای نسل Z که در نظرسنجی شرکت کرد، انبوه اطلاعات گاهی اوقات می‌تواند برای افراد دشوار باشد که بدانند هنگام جستجوی آموزش مالی از کجا شروع کنند. در حالی که نسل Z ممکن است با دانستن مکان یافتن اطلاعات مالی قابل اعتماد مشکل داشته باشد، آنها به عادات خرج کردن و پس‌انداز خود اعتماد دارند. چهل و پنج درصد از پاسخ دهندگان نسل Z ادعا می کنند که دانش پیشرفته ای در مورد هزینه ها دارند، در حالی که 42 درصد در مورد پس انداز نیز همین را گفتند.

با این حال، شور و شوقی که نسل Z نسبت به خرج کردن و پس‌انداز نشان می‌دهد، می‌تواند با بزرگ شدن در خانواده‌هایی مرتبط باشد که در آن مشکلات مالی رایج بود. بسیاری از افراد نسل Z، مانند مشتریان شفر، شاهد دست و پنجه نرم کردن والدین خود با پرداخت وام مسکن، بدهی کارت اعتباری و سایر چالش های مالی بوده اند. در نتیجه، برخی از افراد نسل Z فشار زیادی را برای پس انداز احساس می کنند، به ویژه برای مبارزه با بدهی وام دانشجویی که ممکن است با آن مواجه شوند.

نسل Z علیرغم اعتماد به خرج کردن و پس‌انداز، با درک مدیریت اعتبار و بدهی، که جنبه‌ای حیاتی از سواد مالی است، دست و پنجه نرم می‌کند. این نظرسنجی نشان داد که فقط کمتر از یک سوم از شرکت کنندگان نسل Z احساس می کنند که فقط دانش مبتدی در مورد اعتبار و مدیریت بدهی دارند. این امر بر نیاز به آموزش مالی با هدف نسل Z برای اطمینان از تجهیز آنها به ابزارهای لازم برای تصمیم گیری مالی آگاهانه در آینده تأکید می کند.


همه چیز در سرمایه گذاری

معرفی جک روزنتال به سرمایه گذاری در 8 سالگی زمینه را برای سرمایه گذاری های کارآفرینی چشمگیر او در دبیرستان، از جمله تأسیس باشگاه سرمایه گذاران جوان، LLC، فراهم کرد. این باشگاه که اکنون دارای حدود 100 عضو و بیش از 100000 دلار دارایی تحت مدیریت است، به عنوان بستری برای سرمایه گذاری نوجوانان در بازار سهام عمل می کند. روزنتال، تنها 19 سال سن دارد، همچنین نویسنده چندین کتاب چگونه در مورد سرمایه گذاری برای نوجوانان است.

 

طبق گزارش Investopedia، روزنتال مشتاق سرمایه‌گذاری است که مشخصه نسل Z است، به طوری که 54 درصد از این جمعیت در حال حاضر در نوعی سرمایه‌گذاری مشارکت داشته‌اند. سرمایه‌گذاری‌های آن‌ها از گزینه‌های سنتی مانند صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک و ETF تا پدیده‌های جدیدتر مانند ارزهای دیجیتال و NFT متغیر است. قابل توجه است که درصد بیشتری از مردان نسل Z در مقایسه با زنان سرمایه‌گذاری می‌کنند و کسانی که بیش از 50000 دلار درآمد دارند بیشتر از کسانی که درآمد کمتری دارند سرمایه‌گذاری می‌کنند.

به گفته روزنتال، انبوه اطلاعات موجود در رسانه های اجتماعی نسل Z را به دانش سرمایه گذاری در سنین پایین تر از هر نسل قبلی مجهز کرده است. علاوه بر این، تغییرات قانونی که به نوجوانان اجازه می‌دهد حساب‌های سرمایه‌گذاری تحت نظارت والدین داشته باشند، بازار سهام را برای جوانان قابل دسترس‌تر کرده است. این تغییرات منجر به افزایش علاقه و مشارکت جوانان در فعالیت های سرمایه گذاری شده است.

گفتگوها در مورد پول و امور مالی برای بسیاری تابو باقی مانده است، به طوری که بیش از نیمی از پاسخ دهندگان در نظرسنجی هریس در سال 2020 اعتراف کردند که در مورد مسائل مالی با دوستان یا خانواده صحبت نمی کنند. با این حال، نسل Z با این روند مخالفت می کند، به طوری که 71٪ از پاسخ دهندگان راحت در مورد پول با دوستان و 67٪ با خانواده صحبت می کنند. این تمایل برای صحبت آشکار در مورد امور مالی نشان دهنده یک تغییر اجتماعی گسترده تر به سوی سواد مالی و شفافیت است.

تمایل نسل Z به فناوری های نوظهور مالی در انتخاب های سرمایه گذاری آنها مشهود است، به طوری که تقریباً 25٪ دارای ارزهای دیجیتال و سهام هستند و 10٪ مالک NFT هستند. مردان بیشتر از زنان صاحب ارزهای رمزنگاری شده و NFT هستند، علیرغم اینکه ارزهای رمزپایه منطقه ای است که نسل Z کمترین دانش را در آن احساس می کند. علاقه نسلی و مشارکت در گزینه های سرمایه گذاری جایگزین نشان دهنده تمایل به کشف چشم اندازهای مالی جدید فراتر از راه های سنتی است.


ببین و یاد بگیر

نسل Z اولین نسلی است که در محاصره گوشی‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی بزرگ می‌شود و یوتیوب، فیس‌بوک و آیفون زندگی روزمره آن‌ها را شکل می‌دهند. امروزه، جوان ترین جمعیت روزانه به طور متوسط ​​6.5 ساعت را با تلفن های هوشمند خود می گذرانند. این قرار گرفتن دائمی در معرض فناوری باعث شده است که نسل Z تمایل بیشتری به جستجوی اطلاعات آنلاین داشته باشد و آنها را نه تنها مصرف کننده سرگرمی، بلکه جویای دانش نیز می کند.

نسل Z به جای تکیه بر روش‌های سنتی یادگیری، استفاده از پلتفرم‌های دیجیتالی مانند یوتیوب و محتوای ویدیویی را به عنوان ابزاری برای آموزش ترجیح می‌دهد. طبق گفته پیرسون، ویدیو پس از معلمان، دومین پلتفرم یادگیری ترجیح داده شده برای نسل Z است. این نسل برای دسترسی و راحتی منابع آنلاین ارزش قائل است و محتوای دیجیتال را به بخش مهمی از تجربه یادگیری آنها تبدیل می کند.

در حوزه امور مالی شخصی، ترجیح نسل Z برای یادگیری ویدیویی بیشتر آشکار است. بر اساس نظرسنجی اینوستوپدیا، یوتیوب برترین منبع اطلاعات مربوط به امور مالی در میان این نسل است و 45 درصد از پاسخ دهندگان آن را به عنوان منبع اصلی خود ذکر کرده اند. این ترجیح برای محتوای ویدیویی نسبت به سایر منابع سنتی نشان‌دهنده علاقه شدید به یادگیری در مورد امور مالی از طریق پلت‌فرم‌های جذاب و به راحتی قابل دسترسی است.


نسل های جوان به دنبال اطلاعات مالی در ویدیوهای آنلاین هستند

از چه منابعی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اصول مالی شخصی (به عنوان مثال، بودجه بندی، پس انداز پول، مدیریت بدهی/ اعتبار) استفاده می کنید؟

منابع یادگیری نسل z

منابع یادگیری نسل z

فراوانی مشاوره‌های مرتبط با پول در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی، از متخصصان مالی TikTok گرفته تا انجمن‌های Reddit مانند WallStreetBets، می‌تواند بررسی صحیح اطلاعات ارائه‌شده را به یک کار دلهره‌آور تبدیل کند. فقدان الزامات اعتبار برای افرادی که مشاوره مالی را در اینستاگرام یا سایر پلتفرم های رسانه اجتماعی به اشتراک می گذارند، به چالش تعیین اعتبار منبع می افزاید.

علی‌رغم شیوع راه‌حل‌های دیجیتال، توجه به این نکته شگفت‌انگیز است که تقریباً یک نفر از هر سه نسل زد هنوز تعامل انسانی را برای یادگیری در مورد امور مالی ترجیح می‌دهد. این نشان می دهد که تماس شخصی و تعامل مستقیم با افراد نقش مهمی در فرآیند آموزشی، حتی در عصر دیجیتال، ایفا می کند.

شفر خاطرنشان کرد که شخصیت های جذاب و کاریزمای اینفلوئنسرها و کارشناسان در رسانه های اجتماعی گاهی اوقات می تواند این واقعیت را تحت الشعاع قرار دهد که امور مالی شخصی در واقع موضوعی عمیقاً شخصی و فردی است. برای افراد مهم است که به یاد داشته باشند که تصمیمات مالی باید بر اساس اهداف و شرایط مالی منحصر به فرد آنها باشد، نه اینکه کورکورانه از توصیه های تأثیرگذاران پیروی کنند.

در حالی که پلتفرم‌های ویدئویی و رسانه‌های اجتماعی دسترسی به اطلاعات مالی را دموکراتیک کرده‌اند، و به افراد با هر پیشینه‌ای اجازه می‌دهند به منابعی دسترسی داشته باشند که زمانی محدود به ثروتمندان بود، مسئولیت انجام تحقیقات کامل و بررسی دقیق نیز به همراه دارد. این شامل تأیید مستقل توصیه های سرمایه گذاری و بررسی اعتبار منابع ارائه کننده اطلاعات مالی قبل از تصمیم گیری است.


دغدغه های نسل Z چیست؟

نسل Z وقتی در مورد دانش مالی شخصی آنها مورد بررسی قرار گرفت، نگرانی های خاصی را در مورد مالیات بیان کرد. بر اساس نظرسنجی Investopedia، پرداخت مالیات به عنوان دومین دغدغه بزرگ آنها شناخته شد، در حالی که همچنین به عنوان مهارت شماره 1 آنها می خواهند یاد بگیرند. در کنار مالیات، دیگر نگرانی های مهم نسل Z شامل پس انداز، استقراض و مدیریت بدهی است.

رفتار مالی نسل Z تا حدی تحت تأثیر همه گیری جهانی COVID-19 است. مطالعه ای که توسط موسسه تحقیقاتی ADP انجام شد نشان داد که اعضای این نسل از جمله افرادی هستند که بیشتر تحت تأثیر این بیماری همه گیر هستند. به طور خاص، 78٪ از نسل Zers گزارش کردند که زندگی شخصی آنها تحت تأثیر قرار گرفته است، و 39٪ اظهار داشتند که یا شغل خود را از دست داده اند، مرخص شده اند یا با اخراج موقت مواجه شده اند.

مالیات

یکی از بزرگترین نگرانی های نسل Z مالیات است. بررسی سواد مالی اینوستوپدیا در سال 2022 نشان داد که هر چه درآمد کمتر باشد، نسل Z ها علاقه بیشتری به یادگیری مالیات دارند. قابل ذکر است، 37 درصد از کسانی که کمتر از 50000 دلار درآمد دارند، «چگونه مالیات خود را انجام دهم» را به عنوان مهارتی که بیشتر دوست دارند یاد بگیرند، در مقایسه با 31 درصد افرادی که بیش از 50،000 دلار درآمد دارند، تاکید کردند.

عواملی مانند نگرانی در مورد کاهش بالقوه شبکه تامین اجتماعی به عنوان دلایل تمرکز نسل Z بر مالیات مطرح شده است. علاوه بر این، با ظهور اقتصاد گیگ، نسل زدهای خوداشتغال یا کارآفرین بیشتری وجود دارند که به دنبال راه‌اندازی کسب‌وکار خود هستند که منجر به موقعیت‌های مالیاتی پیچیده‌تر می‌شود. این همچنین می تواند به علاقه آنها به یادگیری در مورد مالیات کمک کند.

بدهی

بدهی یکی دیگر از زمینه های مهم نگرانی نسل Z است. کسانی که سالانه کمتر از 50000 دلار درآمد دارند، به ویژه نگران پس انداز و بهبود امتیاز اعتباری خود هستند. طبق تحقیقات بدهی مصرف‌کننده Experian، این با واقعیت بدهی‌ای که امروزه جوانان با آن مواجه هستند، مطابقت دارد، زیرا هم نسل هزاره و هم نسل Z در سال 2020 رشد بدهی قابل‌توجهی را تجربه کردند، به ویژه در بدهی‌های وام مسکن و وام‌های شخصی.


سرمایه گذاری و مدیریت ریسک

بیش از نیمی از نسل Z در حال حاضر در بازار سهام سرمایه گذاری شده است، اما سرمایه گذاری و مدیریت ریسک برخی از جنبه های نادرست مالی برای این نسل است. 32 درصد از نسل Z ترس از دست دادن پول را دلیلی برای سرمایه گذاری نکردن ذکر می کنند، در حالی که 22 درصد می گویند که به بازار اعتماد ندارند.

روزنتال، گورو سرمایه‌گذاری نوجوان، نشان می‌دهد که ترس از ریسک با اقتصاد اجتماعی مرتبط است. نوسانات

نسل زد

نسل زد

در دهه گذشته باعث شده است که سرمایه گذاری برای برخی در نسل Z ترسناک به نظر برسد و عواملی مانند محبوبیت سرمایه گذاری خرده فروشی، جنگ با تروریسم و ​​اختلال دیجیتال در ایجاد این ترس نقش دارند.

روزنتال اظهار داشت: “نوسانات شدید در بازار سهام ترس ایجاد می کند و این تنها بازاری است که این نسل می شناسد.

اگر ترس، نسل Z را از سرمایه گذاری باز نمی دارد، سردرگمی است. مجموعه گسترده ای از محصولات و خدمات مالی با هدف ساده سازی فرآیند سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران جوان، در عوض آن را پیچیده تر کرده است. چهل و چهار درصد از نسل Z که سرمایه‌گذاری نمی‌کنند، می‌گویند نمی‌دانند از کجا شروع کنند، و همین امر رایج‌ترین دلیل برای کناره‌ماندن است.

علاوه بر این، 40 درصد از سرمایه‌گذاران کریپتو نسل Z اعتراف می‌کنند که رمزگذاری را کاملاً درک نمی‌کنند. همانطور که رینزو بیان کرد، “من می دانم که بیت کوین یک چیز است، اما مطمئن نیستم که دقیقا چه نوع چیزی است.”

دلائل سرمایه گذاری نگردن نسل z

دلائل سرمایه گذاری نگردن نسل z


نسل Z به چه چیزی نیاز دارد؟

نسل Z سطح قابل توجهی از سواد مالی را در مقایسه با نسل های قبلی در سن مشابه نشان می دهد. با این حال، این نگرانی وجود دارد که آنها ممکن است خیلی سریع و مستقل در تصمیم گیری مالی خود حرکت کنند.

دسترسی به حجم وسیعی از اطلاعات در اینترنت می تواند به آنها احساس امنیت کاذب بدهد، همانطور که شفر تاکید کرد. در حالی که Google می‌تواند اطلاعات زیادی در مورد برنامه‌ریزی مالی ارائه کند، نمی‌تواند جایگزین توصیه‌ها و راهنمایی‌های شخصی یک متخصص مالی شود. برای نسل Z توصیه می شود یک گام به عقب بردارند، وضعیت مالی فعلی خود را ارزیابی کنند و برای دستیابی به اهداف خود در تهیه یک برنامه مالی مناسب کمک بگیرند.

توصیه شفر برای کاهش سرعت، ارزیابی موقعیت مالی خود، و جستجوی کمک حرفه ای در ایجاد یک برنامه مالی برای نسل Z بسیار مهم است. علیرغم دانش مالی پیشرفته، آنها می توانند از تخصص و تجربه ای که یک مشاور مالی می تواند ارائه دهد بهره مند شوند.

با جستجوی راهنمایی های حرفه ای، نسل Z می تواند اطمینان حاصل کند که تصمیمات مالی آگاهانه و استراتژیک اتخاذ می کند که با اهداف بلندمدت آنها هماهنگ است. برای این نسل مهم است که تعادلی بین استقلال خود و جستجوی توصیه های متخصص برای پیمایش موثر در پیچیدگی های برنامه ریزی مالی ایجاد کنند.


جمع بندی

در نتیجه، نسل Z با مجموعه‌ای از چالش‌ها و فرصت‌ها به استقلال مالی قدم می‌گذارد. این نسل بیش از هر نسل قبلی از نظر دیجیتالی آگاه است، که پیامدهای مثبت و منفی برای آینده مالی آنها دارد.

از یک طرف، آنها به انبوهی از اطلاعات و منابع دسترسی دارند که به آنها امکان می دهد تصمیمات آگاهانه تری در مورد پول خود بگیرند. از سوی دیگر، آنها همچنین با خطر ابتلا به کلاهبرداری و حملات سایبری روبرو هستند که می تواند حساب های بانکی آنها را تخلیه کند. همانطور که آنها در این چشم انداز جدید حرکت می کنند، برای نسل Z بسیار مهم است که خود را در مورد امور مالی شخصی آموزش دهند، اهداف مالی روشنی تعیین کنند و برای اطمینان از ثبات مالی بلند مدت خود از منابع قابل اعتماد راهنمایی بگیرند.

با حرکت رو به جلو، جالب خواهد بود که ببینیم نسل Z چگونه به شکل دادن به چشم انداز مالی با رسیدن به سن ادامه می دهد. با دیدگاه‌ها و ارزش‌های منحصربه‌فرد خود، آن‌ها این پتانسیل را دارند که پایداری، مسئولیت‌پذیری اجتماعی و سرمایه‌گذاری اخلاقی را به گونه‌ای اولویت دهند که نسل‌های قبلی چنین نکرده‌اند. نسل Z با استفاده از مهارت‌های دیجیتالی و استفاده از فناوری به نفع خود، این فرصت را دارد که آینده‌ای امن‌تر از نظر مالی برای خود بسازد و بر تغییرات مثبت در کل صنعت مالی تأثیر بگذارد.

همانطور که آنها چالش های استقلال مالی را به عهده می گیرند، برای نسل Z ضروری است که مطلع بماند، در مدیریت پول خود فعال باشد و به دنبال فرصت هایی برای رشد و توسعه باشد تا موفقیت مالی خود را در سال های آینده تضمین کند.


سوالات متداول

1. نسل Z چیست و چرا از نظر استقلال مالی مهم هستند؟

نسل Z به گروه جمعیتی پس از هزاره ها اشاره دارد که معمولاً به عنوان افرادی که بین سال های 1997 تا 2012 متولد شده اند تعریف می شود. آنها از نظر استقلال مالی مهم هستند زیرا در حال تبدیل شدن به بزرگسالان و ورود به نیروی کار، تصمیم گیری در مورد امور مالی، سرمایه گذاری و آینده خود هستند.

2. نسل Z چه تفاوتی با نسل های قبلی در زمینه مالی دارد؟

نسل Z از نظر مالی با نسل های قبلی متفاوت است زیرا آنها در عصر دیجیتال با دسترسی آسان به اطلاعات و فناوری رشد کرده اند. آنها بیشتر از بانکداری دیجیتال و موبایل استفاده می کنند، روی ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری می کنند و سرمایه گذاری پایدار را در اولویت قرار می دهند. آنها همچنین بیشتر به دنبال استقلال مالی در سنین پایین تر هستند.

3. چند قدمی که نسل Z می تواند برای دستیابی به استقلال مالی بردارد چیست؟

برخی از گام‌هایی که نسل Z می‌تواند برای رسیدن به استقلال مالی بردارد شامل ایجاد بودجه و پایبندی به آن، ایجاد صندوق اضطراری، سرمایه‌گذاری در آینده خود از طریق حساب‌های بازنشستگی یا سایر سرمایه‌گذاری‌ها و آموزش خود در مورد امور مالی شخصی است. آنها همچنین می توانند از منابع و ابزارهای موجود آنلاین برای کمک به تصمیم گیری مالی آگاهانه استفاده کنند.

امتیاز دهید

دو × پنج =